Posted on

Cookies amb trocets de xocolata

Comencem primer amb una breu introducció. Sembla ser que les galetes tenen el seu origen al segle VII dc a Pèrsia, poc després que l’ús del sucre fos més popularitzat.
Es van estendre a Europa a través de la conquesta musulmana d’Espanya … La paraula holandesa “koekje” va ser anglicà a Cookie o Cooky. Igual que moltes coses a la vida, la galeta va ser inventada per accident. Petits lots de pasta de coca es van utilitzar per comprovar la calor del forn i de sobte es va encendre una bombeta i allà mateix es van inventar la galeta senzilla. La galeta amb encenalls de xocolata va ser inventada per Ruth Greus Wakefield. Ella era propietària del Toll House Inn, a Whitman, Massachusetts, un restaurant molt popular que oferia cuina casolana en els anys trenta. Ara es consumeixen en el 95.2% de les llars als Estats Units i avui dia es consumeixen uns 2.000 milions a l’any o al voltant de 300 per persona a l’any.

Una de les coses que m’agrada fer els diumenges al matí és preparar unes galetes, són tan fàcils de preparar que es poden fer encara que hagis sortit el dissabte nit. M’encanten tota mena de galetes però les meves preferides són, sens dubte, les galetes amb doble farcit de xocolata. Aquesta és una recepta que vaig crear quan estava vivint a l’illa de la Reunió (una petita illa francesa a l’oceà Índic prop de Madagascar) i ho vaig fer sobretot pel gust d’alguna cosa dolça. Vaig treballar en aquestes galetes durant dues setmanes fins que finalment vaig arribar al que crec que són una de les deu millors receptes de galetes de xocolata de tots els temps. Inicialment volia que aquestes galetes m’ajudessin a resistir els ciclons que copejarien l’illa durant l’època d’huracans per que ens quedaríem sense electricitat o aigua, així ens alimentaríem de galetes, carns fumades, cervesa i rom, per descomptat no és una dieta responsable però era l’únic que podíem tenir. El curiós és que m’encanta enfornar, però a part de les galetes, també disfruto fent pastissos, pa, etc. Encara les galetes, són la meva “Criptonita”. Històricament mai he estat conegut per tenir gran autocontrol, però a mesura que em faig vell estic començant a apreciar la importància de tot això, així que intento limitar-me a menjar-ne només els caps de setmana. Quan tinc amics a dinar o sopar o simplement per parlar sempre serveixo galetes amb cafè i tendeixen a demanar sempre la recepta pel que avui he decidit que és ja és hora de compartir-la, perquè qualsevol cosa a la vida que porta un somriure ha de ser compartida .

Us convido a que vingueu a apendre a fer-les en un dels meus workshop de DOBLE CHOCOLATE CHIP COOKIES.

Disfruta i espero veure’t viat.

Chef Clive

Deixa un comentari